När vi hanterar kundens stommar, sker det under en mycket noggrann process
Varje stomme får ett eget id-nr som gör att vi lätt kan följa kundens stomme genom hela processen. Detta medför att ingen stomme går förlorad såvida den inte anses klara ett nytt liv.

En stomme som ligger på pall under längre tid utsätts för större risk att deformeras och ligger den dessutom utomhus ökar risken för inre skador som rost med mera betydligt. Därför hanterar vi alla stommar torrt, svalt och ståendes. På så sätt blir det mindre stress i stommen och man utesluter helt deformering och rostangrepp.

När vi granskar stommar sker arbetet i en speciellt anpassad miljö där vi lagt stor vikt vid belysning. Detta underlättar för en korrekt bedömning av stommens kvalitet. Vi utför också en genomlysning av stommen i vår röntgenmaskin för att säkerställa att det inte finns dolda fel inne i stommen.

Bandags unika drivdäcks-program har visat sig vara otroligt framgångsrikt. Vi har en mix som passar alla förutsättningar oavsett om man prioriterar miltal eller grepp.

Här kan du följa hur produktionen går till:

1. Efter samtal med dig tar vi fram ett däck som matchar dina specifika krav!

2. När stommen anlänt till vår anläggning inspekteras det för kvalitetsbedömning. En erfaren hand och ett rutinerat öga utvärderar om stommen tål en regummering.

3. Stommens slitbana kratsas bort med vår datastyrda helautomatiska kratsmaskin. Perfekt rundhet återskapar originalegenskaperna.

4. Alla synliga skador inspekteras noga och åtgärdas för att öka säkerheten och möjliggöra vidare regummering.

5. En uppmätt och förvulkad bana läggs på däcket med hög precision i vår datastyrda byggmaskin. Slitbanan läggs på rakt och med rätt sträckning helt automatiskt för att få ett runt och fint däck.

6. Däcket placeras i en envelope utan spänning som eliminerar all stress i däcket. Efter 1 timma under vakuumtryck placeras däcket i vår autoklav för att starta och slutföra vulkaniseringsprocessen.

7. Nu sker en slutlig kvalitetskontroll för att säkerställa att däcket har byggts enligt kundens specifikation samt håller våra högt ställda kvalitetskrav.

8. De nya däcken levereras med vår egen chaufför och egen turbil. Vi har fyra turbilar och lager på flera olika orter runt om i Sverige.

9. Att du blir nöjd och att däcket håller högsta kvalitet är viktigt för oss. Uppföljning av däckets status kontrolleras därför alltid av kunnig personal.

Du är här:
>
Tillverkning